Skip to main content
Biodome_Cafe_HögaKusten

Silkdome i Höga Kusten

Biodome vacker uterum med cafebord

Efter en träff med Patrick fick jag kännedom om Biodomen. Den platsen som byggnaden finns på idag var från början tänkt för en kinesisk paviljong men det blev inte så. Istället byggde Patrick upp Biodomens trästomme utan glas och det var så vi ville ha den. Men vi förstod så småningom att det är praktiskt att ha den inglasad istället.

Som textilkonstnär har jag många besökare som kommer och tittar på mina olika utställningar. Jag köpte en kyrka här i Härnösands kommun och i anslutning till den finns Biodomen. Eftersom den är på 41 kvm så kan jag ha olika tillställningar här inne och samtidigt använda den som ett växthus.

Att sitta i Biodomen ger en speciell känsla. Man blir väldigt påverkad, man mår bra och det blir på något slags vis meditativt. Många som kommer in i den säger ”ojdå, var det så här det känns”. De känner något men kan inte avgöra vad det är. Jag har haft musikgrupper som spelat här inne och det är väldigt speciellt för ljudet går runt i Biodomen.

Jag är jättenöjd med resultatet. Det blev en mycket större upplevelse än vad jag hade trott från början. Tänk er att sitta där inne med tända ljus som alstras i alla trianglar. Det är fantastiskt.

Ingrid Edberg-Norlin