Bidome-Spira-Växthus

Våra produkter

Biodome®

Formen på en Biodome är geodetisk och har unika egenskaper med inspiration av naturen och jorden. Den speciella designen på byggnaden ger en solinstrålning i 90 graders vinkel under hela dagen.

Tanken bakom bygget är att gå tillbaka till de naturliga förutsättningar som naturen själv en gång skapat. Den geometriska designen upplevs av många som både rofylld och fascinerande.

Stabil konstruktion
Den geodetiska formen är den idag starkast kända byggstrukturen och håller både för starka vindar och snö. Vi använder högkvalitativa, organiskt behandlade träbalkar med tanke på att miljön i de runda rummen ska vara så naturlig som möjligt.

Energisnål
Energisnål byggkonstruktion. Den runda formen gör att solinstrålningen blir jämnare under hela dagen. Väggytan mot omgivningen är ca 30 % mindre jämfört med traditionella konstruktioner vilket medför minskade värmeförluster.

Täckmaterial
Normalt täcks våra modeller av härdat glas som är ca 5 ggr starkare än vanligt glas och tål temperaturförändringar bättre samt är vridstyvare. Kallas också för säkerhetsglas som ofta är krav enligt boverkets byggnormer.Vid andra önskemål vänligen begär offert.

Tillval:

Andra träslag (furu, kärnfura, gran, ek, lärk m.m.)

Klimatanläggning (automatisk temperaturreglering m.m.)

Kanalvärmare (varmluftsfläkt, luftslangar etc.)

Polykarbonatplast 10 mm - 40 mm

Standardmodeller:

Diameter 4,5 m, höjd 2,7 m, 15 m² golvyta

Diameter 6,0 m, höjd 3,6 m, 25 m² golvyta

Diameter 7,5 m, höjd 4,5 m, 41 m² golvyta

Vänligen kontakta oss för mer information och priser.

20171030_140051 (2)

Uterum:  Biodome® Andrum
Träbalkar av norrländsk långsamväxande furu exakt tillskurna och girerade i ändarna – behandlade med tex. Organowood - ett organiskt flam- och rötsäkert träskydd innehållande vattenavisande lotusextrakt.

Kopplingar av furuplywood

Träpluggar av furu

Härdat 4 mm glas

Silikon (miljöklassad)

Dörr i trä och glas

Automatiskt öppningsbara takfönster

 

Biodom-spira

Växthus:  Biodome® Spira

Samma uppbyggnad som Andrum men istället för glas används polykarbonat plast och täcklister med gummiprofil som ger en köldbryggebruten funktion.

Biodome samarbetar med Vikingdome i Litauen och är också deras representant i Sverige.  Vid större konstruktioner överväger vi att använda deras galvaniserade stålbalkar (T-Star) istället för träbalk.

www.vikingdome.com